The Circle of Beans

Aan smaak doen wij geen concessies.

Onze koffie

De koffiebonen van Circle of Beans zijn langzaam gebrand. We laten de koffiebonen in 15 minuten naar 200 0C opwarmen. Zo roasten wij de bonen langzamer dan gebruikelijk, waardoor de aroma’s in de boon zich beter ontwikkelen.

Uitmuntend | Arabica | Slow roast

FTO blend

100% Arabica

Herkomst: Peru, Nicaragua en Honduras
Smaak: complex, iets zoet en fruitig met een romige afdronk Kenmerkend: 100% circulair, Fairtrade, biologisch gecertificeerd

COB blend

100% Arabica

Herkomst: Indonesië, Brazilië en Colombia
Smaak: een intense, volle body met tonen van chocola, karamel en hazelnoot
Kenmerkend: 100% circulair

Your blend

Je eigen
huismerk circulair

Liever een andere koffiesoort of specifieke blend? We branden, leveren en recyclen op aanvraag jouw eigen huismerk, maar dan 100% circulair.

Proeven

Aan smaak doen wij geen concessies. Onze koffie is niet alleen circulair, hij smaakt ook nog eens uitmuntend. Neem de proef op de som. Dat kan op twee manieren.

Proeverij

Zo organiseren wij een koffieproeverij. Dat kan bij jou op kantoor maar ook in onze branderij. In een uur laten we je de verschillen proeven tussen jouw koffie en de Circle of Beans slow roast.

Proef-
opstelling

We plaatsen een koffiemachine met Circle of Beans koffie bij jou op locatie. Jij en jouw collega’s, klanten, vrienden en bekenden kunnen dan 2 weken zonder beperkingen proeven. 

"Over smaak valt te twisten. Maar niet over deze. Het kan komen doordat ik mij realiseer dat ik slok voor slok help aan een betere wereld. Hoe dan ook, deze koffie smaakt verrukkelijk."

Arnaud Duine, Algemeen directeur Opure
Eerlijk

Herkomst

De Arabica-bonen groeien in ongeveer 70 landen rond de evenaar op kleine en grote koffieplantages. Daar staan ook ‘onze’ bonen tussen. De boeren wassen en drogen de oogst lokaal. Deze oogst wordt daarna verkocht aan koffiecorporaties. Een makelaar in groene koffie koopt die verzamelde koffieoogst in en verscheept deze naar Antwerpen. Vanuit daar komen de pallets ongebrande koffie naar onze branderij in Ede. Dus eerlijk, dit proces is voor nu nog verre van circulair. Het is niet eenvoudig om dit te veranderen, maar we zijn er wel mee bezig. We zien die stip wel op onze horizon

Circulair vanaf hier

Alles wat er daarna gebeurt met de koffie, de droes, de verpakking, het vervoer en alles wat we eromheen organiseren is 100% circulair. Lees meer over de cirkel

Fair trade

of

Direct Trade

Fairtrade is wat ons betreft maar een heel klein deel van de koffiepuzzel. Natuurlijk is het goed om boeren een eerlijk inkomen te gunnen. Maar als wij van koffie willen blijven genieten dan moet er meer gebeuren. Veel meer. Wij geloven in het overdragen van kennis om circulair te verbouwen. Door vergisters te plaatsen in de landen van oorsprong, op de plantages bijvoorbeeld. Zo kan een boer de koffiepulp van de koffieteelt zelf omzetten in elektriciteit en hoogwaardige mest. Als we dat op grote schaal kunnen doen, dan sluiten wij de grondstofketens steeds meer. Er hoeft dan geen energie en geen kunstmest meer bij. Dat de boeren dan een eerlijke boterham verdienen is een resultaat, geen doel an sich.